2018. MÄRTSIKUU KOKKUVÕTE – AVAMEELSEMALT ELUOLUST + POOL AASTASEST VÄLJAKUTSEST SAAVUTATUD!

Uuh! Märtsikuu juba ammu läbi ja aprillist ka pool kuud minust mööda hiilinud ja mul ikka veel pole kokkuvõtet tehtud. Kui ausalt öelda, siis ma tegelt kohati ikka väga laisk inimene ja mõnikord kohe üldse ei saa vedama. Aga raisk, kui vedama saan …

Nagu blogipostituse pealkiri ütleb, siis märtsikuu jooksul saavutasin pool aastasest väljakutsest, selleks panin 2 000 eurot veel Mintosesse juurde, sest seal on käimas cash back kampaania ning võimalik teenida kõrgemalt tootlust. Kokku olen suutnud 6 TONNI eurorahades selle aasta jooksul investeerima panna. Nüüd tuleb aga raske osa, sest sama palju vaja veel lisaks kusagilt üles korjata ja investeerima panna.

Järsk teema muutus. Ma suht kindel, et keskmisel Eluolust blogi lugejal pole isegi õrna aimu, kes ma olen, kus ma olen, kuidas ma olen ja kui vana ma olen. Eks ma siis  ütlen, et ma olen “suht” noor, täpsemalt 24-aastane meesterahvas ning mul on kõrgharidus valdkonnas, mis mind hetkel mitte mingil viisil ei köida.
Ma ise arvan, et vanuse näitamine/ütlemine annab mingil määral ka teistele noortele indu juurde investeerimisega tegelemiseks. Vanuse piirangut investeerimisel ei ole ning mida varem hakkad, seda parem! Paljudest finantsblogidest võib lugeda, et kahetsetakse seda, et investeerimisega nii hilja peale hakati. Seega, mida sa ootad?

Lisaks veel juurde, et juhul kui mu keelekasutust või sõnade järjestust on raske lugeda, siis “get used to it”, sest kahjuks/õnneks (pigem kahjuks), olen ma terve elu suht kehva eesti keeles olnud. Kuigi see mu emakeel ning kõik minu ümber räägivad eesti keeles.
Kui veel koolis käisin, siis kõige rohkem vihkasin ma emakeelepäeva või veel hullem emakeelenädalat, sest siis pidi kogu aeg igasuguseid etteütluseid, esseesid ja muid jutte kirjutama ning ma olin neis kõigis ülikehv. Seega, hea lugeja, kui sul on nippe/soovitusi/nõuandeid, kuidas nii grammatiliselt kui ka verbaalselt emakeeles paremaks saada, siis jäta kommentaar, aitäh!

Tabu või mitte? Väga paljudele inimestele ei meeldi üldse rääkida rahast, rahaasjadest või investeerimisest nagu oleks tegu hullu tabu teemaga. Mulle ei jõua see mõtteviis kohale, sest pea kõik siin maailmas tiirleb ümber raha ning miks me ei peaks rääkima asjast, mille nimel miljardid inimesed pea iga jumala päev 8+ tundi rügavad?
Mulle aga meeldib rahaasjadest rääkida ning proovin seda teha võimalikult avameelselt, nii võitudest kui ka kaotustest. Osad asjad, a la tehingu tingimused jms kraam, need jätan üldiselt enda teada, sest kõiki nüansse pole vaja ka alati välja rääkida, aga siiski …

Ah mis ma ikka plähmerdan, mingi noor tatt, kes mõtleb, et on hull OG ning maailm on tema ori. Tšekime parem numbreid.

Eraisiku investeeringutest:

The usual. Pikemat aega laekunud ühe tagasihoidliku korteri üüriraha. Iga kuu laekub sealt nii umbes 80-90 eurot kuus, mis sisaldab üüri + elektriarve summat. Kuludeks (peamiselt remondifond) ~55€ ehk 25-35 eurot iga kuine “kasum”. Intressituluna panen kirja “kasumi”.

Protsentarvutused intressitulude lõpus on lihtsa arvutusega. Näiteks 0,96/0,69*100-100 = %, kui palju selle kuu intressitulu tõusis võrreldes eelmise kuuga.
Kui sellest aru ei saanud, siis on ka võimalik ristkorrutisega seda sama tulemust saada. Ristkorrutise tulemus miinus 100. Kus eelmise kuu tulu on 100% ja selle kuu tulu X%. Näiteks 0,69 = 100% ja 0,96€ on X %. Ristkorrutise tulemus 139,13, sellest lahutan veel 100 maha ning saan selle kuu intressitulu tõusu või languse eelmise kuu intressituluga.
Ise asi kas see õige on. Aga vähemalt ilus on vaadata vähemalt neid numbreid.

Märtsikuu eraisikuna teenitud intressid:

Omaraha.ee intressitulu 3,9€ (+2,36%)
Bondora.ee
 intressitulu 3,9€ (-6,25%)
Twino.eu intressitulu 0,88€ (-13,72%)
Estateguru.eu 0,46€ (+0%)
Üüritulu 29,17€ (-2,79%)

Kahjum märtsis eraisiku konto alt 0€.

Eraisiku intressitulud kokku 38,31€ (+0,94% võrreldes eelmise kuuga).

ETTEVÕTLUS:

Nagu ülevalpool mainisin, siis märtsis panin firma alt veel juurde investeerima 2 kilo Mintosesse “CASH BACK” kampaania raames, mille abil võimalik teenida suuremat intressitulu kui tavaliselt.

Märtsikuu teenitud intressid:

Omaraha.ee intressitulu 85,98€ (+4,10%) UUS REKORD!
Twino. eu M intressitulu 8,51€ (+7,85%) UUS REKORD!
Twino.eu L intressitulu 8,58€ (-6,63%)
Estateguru 0,91€ (-31,57%)
Mintos L 12,85€ (+53,15%) UUS REKORD!

Eraisikule antud laenu intressitulu 14,8€ (+20,12%) UUS REKORD!

Ettevõtte omaraha kontol toimus ka laenu tagasimüük tagatisfondile, kokku kahjum 14,17€

Ettevõttega teenitud üüritulud:
#1 Jüri korter – Minu väike ~5,43% suurune osa korterist = üüritulu 16,05€.
#2 Mahla korter nr 1.1 – Väikene 5,34% suurune osa korterist = üüritulu 15,22€.
#3 Mahla korter nr 1.2 – Väikene 4,27% suurune osa korterist = üüritulu 12,18€.

Ettevõtetega investeerides teenitud tulud 160,91€ (+3,11%). UUS REKORD!

Kokku MÄRTSIKUUS investeerimisega teenitud tulud 199,22€ (+2,69%) imelist eurot! NB! UUS REKORD!

Ehk suudan järgmine kuu 200 piiri ületada? Eks ole näha!

 

___________________________________________

Soovid investeerimisega alustada?
Kasuta soovituskoodi ning teeni lisaboonust!

Loe lisaks – https://eluolust.wordpress.com/soovituskoodid/

8 thoughts on “2018. MÄRTSIKUU KOKKUVÕTE – AVAMEELSEMALT ELUOLUST + POOL AASTASEST VÄLJAKUTSEST SAAVUTATUD!

  1. Hea töö, muljetavaldav! Ohh pagan, oleks ma ka 24selt nii finantsharitud olnud… ei peaks ma tänaseks tõenäoliselt enam tööl käima ajuollust piinamas ja võiks meeldivamate ning huvitavamate asjadega tegeleda 😀

    Respekt, ja tõepoolest – loodan, et Sinu vinged tegemised paljudele noortele silma jäävad!

    Liked by 1 person

    1. Aitäh heade sõnade eest! Tahtsin su blogi “Blogid, mida jälgin” alla panna, aga kuidagi ei õnnestu. Tuleb välja, et teiste platvormide blogisid ja linke ei saagi jälgima panna.

      EDIT// Never mind, leidsin koha, kus saab ka linke ja muid platvorme lisada, panin ka sinu blogi ka “Blogid, mida jälgin” alla 🙂

      Like

      1. Mul on au! 🙂
        Pean lisama, et sain inspiratsiooni ka ise nüüd ära proovida Mintos ja ettevõtte alt investeerimine, kõik tänu Sinu postitusele!

        Kahjuks ei ole ma kindel, et see nö “soovituslink” töötas nii, nagu ma eeldasin..

        Liked by 1 person

  2. Hei,

    Kas sa oled mõne arvutuse ka teinud, et kas kasulikum on investeerida cashbacki 12% või võtta 14% laenud selle asemel (samadel tingimustel,ilma cashbackita, tihti kuni 1% soodusega ostuhinnast)? Kas omaraha kaotus tuli nii suur, kuna olid rohkem raha ühte laenu pannud?

    Liked by 1 person

    1. Tere Janeli!

      Ma arvan, et parima vastuse sinu küsimusele leiab blogija Taavi “Mintose cashback koos boonusega” postitusest – https://taavi.golive.ee/mintose-cashback-koos-boonusega/

      Omarahas annan laene välja miinimumiga ehk 10€ igale laenajale.
      Kunagi käsitsi andsin mõnele üksikule 20 ja 30€ korraga, aga nemad maksavad ilusti tagasi.
      Omaraha portfelli jääk oli märtsikuu lõpu seisuga 4 343,85€, see tähendab et umbkaudselt 450+ laenu (10€/tk). Kuna tegu pole tagatud laenudega, siis kindlasti on mõni, kellel pole plaaniski tagasi maksma hakata.
      Investeerin ainult Eesti laenudesse, 901-1000 skooriga ja pikkusega 3-5 aastat.

      Lisaks postitas äsja Kristi oma blogisse Omaraha tootlusest, soovitan selle ka läbi lugeda – http://moneyisyourfriend.eu/2018/04/17/omaraha-loan-volumes-and-interest-rates/

      Like

  3. Parem on võtta cashbackiga 12% laene, kui 14%. Kui leiad järelturult 12% laene, mis on -4% allahindlusega ja late, siis on järelturg parem.

    Liked by 2 people

  4. Hea on lugeda blogi, kust saab endaga väga palju paralleele tõmmata. Kuna tundub, et portfellide suurused ja vanus klapivad, siis annab tohutult motivatsiooni! Edu tulevikuks!

    Liked by 1 person

Leave a comment